Tehnica de conturare a fetei (Contouring)

Tehnica de conturare a fetei (Contouring)

Inca de anul trecut accentul in lumea fascinanta a frumusetii a fost pus asupra tehnicii de Contouring. Aceasta permite punerea in evidenta a trasaturilor fetei si ascunderea imperfectiunilor, oferind un look impecabil si stilizat.

Dar intrebarea este urmatoarea: cum se poate realiza aceasta tehnica si ce produse sunt necesare?

In primul rand este nevoie de o culoare cu aproximativ doua tonuri mai inchisa decat cea a pielii sau a fondului de ten utilizat, de o culoare deschisa (cu rol de iluminare) si de doua pensule de blush pentru a aplica aceste nuante.

Aceasta tehnica este una extrem de versatila si permite utilizarea unei game variate de produse distincte. Astfel, cand vine vorba de culoarea de contur puteti folosi fie o pudra maro, fie un corector crema mai inchis, important este sa va asigurati ca lucrati cu produse cu un finish mat, fara particule stralucitoare. Cu aceasta culoare inchisa veti sculpta obrajii fetei, va veti contura fruntea, nasul, in principiu extremitatile fetei, pentru a capata un look edgy si bine definit.

Dupa contur se va aplica fardul sau crema iluminatoare in zonele in care in mod normal cade lumina asupra fetei, cum ar fi pometii, mijlocul fruntii si a nasului, aceasta tehnica evidentindu-va trasaturile chipului si oferindu-va o luminozitate aparte.

Trebuie sa tineti minte ca o culoare inchisa creeaza dimensiuni si adancimi, in timp ce o culoare deschisa va evidentia anumite trasaturi si forme, punandu-le in evidenta.

Contouring-Salon-Stiletto-Iasi-Poza-1

Sursa: Organic Spa Magazine

Fiecare fata este diferita si necesita in prealabil o atenta studiere a trasaturilor. Iata cateva exemple de contur, in functie de forme “tipice” ale fetei:

  • ovala, este necesar sa va conturati barbia cu un fard inchis si sa aplicati un blush deschis in zona obrajilor, pentru a oferi fetei dimensiune.
  • rotunda, este indicat sa va conturati bine extremitatile fetei, precum maximarul, tamplele si partea “externa” a fruntii
  • diamant, este de preferat sa va conturati doar linia naturala a pometilor si sa adaugati illuminator in partea de mijloc a fruntii si a barbiei pentru a armoniza trasaturile fetei
  • patrata, este necar sa va conturati partea externa a maxilarului si a fruntii si sa adaugati iluminator in partea centrala a fetei.

Contouring-Salon-Stiletto-Iasi-Poza-2

Cu ajutorul conturului perfect formele fetei vor fi puse in evidenta, iar machiajul va capata un efect de profesionalism si frumusete.

Va asteptam la salonul Stiletto pentru a va arata tehnica ideala de contur in functie de propriile trasaturi si pentru a va accentua frumusetea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *